Mmarinidis.gr

Introduction

DAIKIN VRV IV RYYQ-T

DAIKIN VRV IV RYYQ-T

DAIKIN VRV IV RYYQ-T
ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Χαρακτηριστικά προϊόντος
• Μοναδική στην αγορά τεχνολογία συνεχούς θέρμανσης – continuous heating
• Η καλύτερη εναλλακτική για τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης VRV IV για συνεχή άνεση και κατά την απόψυξη
Επειδή το VRV IV συνεχίζει να παρέχει θέρμανση ακόμα και κατά τη λειτουργία απόψυξης, λύνει τα χέρια σε όσους θέλουν να προδιαγράψουν αντλία θερμότητας για θέρμανση χωρίς εναλλακτική πηγή (πχ λέβητα).
Οι αντλίες θερμότητας είναι γνωστές για την υψηλή τους ενεργειακή απόδοση στη θέρμανση αλλά συσσωρεύουν πάγο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας θέρμανσης, ο οποίος πρέπει να λιώνει περιοδικά με τη χρήση μιας λειτουργίας απόψυξης που αντιστρέφει τον κύκλο ψύξης. Αυτό προκαλεί μια μόνιμη πτώση θερμοκρασίας και μειωμένα επίπεδα άνεσης στο εσωτερικό του κτιρίου.
Η απόψυξη μπορεί να διαρκεί πάνω από 10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος του συστήματος) και συμβαίνει πιο συχνά μεταξύ -7 και +7°C όταν υπάρχει πολύ υγρασία στον αέρα, η οποία παγώνει στο στοιχείο, γεγονός το οποίο έχει σημαντική επίδραση στα παρατηρούμενα επίπεδα εσωτερικής άνεσης.
Το VRV IV έχει αλλάξει τα δεδομένα στη θέρμανση παρέχοντας θέρμανση ακόμα και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας απόψυξης, εξαλείφοντας έτσι την πτώση θερμοκρασίας στο εσωτερικό και παρέχοντας συνεχή άνεση.
Πώς λειτουργεί;
Το VRV IV διαθέτει ένα μοναδικό στοιχείο συσσώρευσης θερμότητας, με βάση υλικά αλλαγής φάσης, το οποίο παρέχει ενέργεια για την απόψυξη της εξωτερικής μονάδας ενώ συνεχίζεται η παροχή εσωτερικής θέρμανσης για τη διατήρηση ενός άνετου κλίματος στους εσωτερικούς χώρους. Η απαιτούμενη ενέργεια για την απόψυξη αποθηκεύεται στο στοιχείο κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας θέρμανσης.